Alla inläggNyhetsbrev

Nyhetsbrev juni 2020

Nyhetsbrev från Nya Ramstiftelsen – juni 2020

 

Hej!

Syrener och andra sommarblomster förgyller vår tillvaro. Det är alltid lika magiskt. Ambres talade de första åren mycket om sambandet mellan människa och natur, att vi är en del av naturen. Det är i allra högsta grad aktuellt nu, i denna tid.

“Visa vem ni är! Blomma ut som naturen gör. Var trädet, var björken, var blomman! Ge av er inre skönhet förutsättningslöst utan tanke på om någon ser er eller inte. Ta naturen som förebild till era egna väsen. Älska förutsättningslöst er omvärld.”
Ur Sture Johanssons bok “Möte med Ambres”

Citat från Simeno

“Vi talar inte om naturen. Vi är den. Naturen existerar inte. Vi är det vi ser. När vi talar om naturen har vi placerat den utanför oss. Den är där. Jag är här. Jag betraktar en sjö, skogar och berg, fantastiska platser av skönhet. Det är för få som är medvetna om att jag skapar. Jag skapar det jag ser. Jag blir delaktig i denna fantastiska värld.”

“En sak är alla överens om, det finns en makt som vakar, en makt som har en mening. Någonting för oss till kunskap till kunskap till kunskap. Det har droppats ned. Jag fick det genom Andore. Ambres fick det via Andore. Vi har försökt att dela med oss av det, men människor blir som förblindade av mystiken, det mystiska, det oförklarliga och det måste vi börja ta hand om.”

“Människor börjar fråga sig mer och mer, det måste finnas någonting mer än bara träningar. Då har vi kommit tillbaka till de första tio till femton åren utav Ambres förmedling. Jag var själv med en del. Där är varsamheten till naturen, varsamheten mellan människor.”
Simeno maj 2020

Sture Johansson

Sture, som är Stiftare till Nya Ramstiftelse tillsammans med Karin Rönning, har varit en del av styrelsen sen Stiftelsen bildades 2014 och deltagit i alla beslut. Han har nu bestämt att enbart delta som bollplank, men är naturligtvis fortfarande stiftaren.

Digitala möten mellan kontaktpersoner med flera

För ett par veckor sedan anordnade styrelsen ett digitalt möte mellan förmedlingens kontaktpersoner för olika områden i Sverige och Norge samt ytterligare fem personer som svarat på inbjudan i det förra nyhetsbrevet. Vi var totalt 22 deltagare på mötet. Samtalen handlade om hur vi kan föra förmedlingstanken vidare och funderingar kring att vara kontaktperson. Sari myntade begreppet ambassadör för förmedlingen, vilket vi övriga tyckte var en bra bild för en kontaktperson som är aktiv utåt. Du inbjuds nu till en ny digital träff tisdagen den 4 augusti klockan 18.00, via “Lifesize”. Syftet är att fortsätta samtalen om förmedlingen nu och i framtiden.
Anmälan till mötet skickas till info@nyaramstiftelsen.se.

Årlig träff med Ambres förmedling 14-16 augusti

Den årliga träffen i Frykenbadens camping planeras till den 14-16 augusti. Vi hoppas att det ska vara möjligt att genomföra träffen, men får naturligtvis se hur situationen med Corona utvecklar sig. Vi är nu uppe i 50 stycken anmälningar, vilket för närvarande är gränsen för samlingar, men hör ändå av dig om vill vara med och inte är anmäld. Vi gör en reservlista om det blir återbud eller om begränsningarna ändras.

Hemsidan

Kom ihåg att gå in på hemsidan nyaramstiftelsen.se. Där finns kampanjpriser på böcker.

Om du planerar något framöver som rör Ambres förmedling och vill annonsera, hör av dig till info@nyaramstiftelsen.se.

  • Du som anordnar kurser och liknande som rör Ambres förmedling kan informera om det med en annons i Programmet på hemsidan. Sätt in en gåva på stiftelsens gåvokonto, se info-rutan nedan, om du vill annonsera.
  • Om du vill annonsera som handledare eller massör på Handledarsidan, så kostar annonsen 500 kronor inklusive moms per kalenderår. Du anmäler dig till info@nyaramstiftelsen.se

 

***********************

Om du vill hjälpa till och stödja Ambres förmedling använd bankgirokontot för gåvor: Bankgiro 234-6401 Nya Ramstiftelsen eller bankkonto 8336-013091133-2.

På hemsidan går det bra att använda kreditkort för att ge en gåva: https://www.nyaramstiftelsen.se/gavor/

Från utlandet: IBAN: SE7180000833600130911332 BIC: SWEDSESS. Skriv att det är en gåva, förslagsvis: Gåva + namn.
Varmt Tack!

***********************

Frågor om förmedlingen

Har du en fråga till stiftelsen, maila info@nyaramstiftelsen.se.

Kom ihåg att maila till Stiftelsen och inte till Sture direkt!
Sture har också tillgång till den informationen.

Har du frågor om träffar, aktiviteter eller kurser, fråga gärna en kontaktperson. De finns listade på hemsidan: https://www.nyaramstiftelsen.se/kontaktpersoner/

Med kärlek!
Styrelsen i Nya Ramstiften genom Annika

Styrelsen för Nya Ramstiftelsen: Annika Waldenström, Borit Åkerberg, Gabriella Gordon, Hans Abrahamsson, Hans Thore Karlsrud/Norge, Marianne Persson, Rolf Gransvik. Stiftare Sture Johansson.

 

Ladda ned som pdf-fil:   Nyhetsbrev juni 2020

 

Dela detta: