Alla inläggNyhetsbrev

Nyhetsbrev juli 2020

Nyhetsbrev från Nya Ramstiftelsen – juli 2020

 

Hej!

Schersminbuskarna med sina ljuvliga dofter har förgyllt vår tillvaro en tid, men
sommarvärmen har för tillfället givit vika för lite svalare väder och välbehövligt regn.

Förmedlingen behöver din hjälp, så att vi tillsammans kan få igång en ny rörelse!

Digitalt möte mellan kontaktpersoner med flera

Du kan fortfarande anmäla dig till det digitala mötet tisdagen den 4 augusti klockan 18.00, via “Lifesize”. Syftet är att fortsätta samtalen om förmedlingen nu och i framtiden. Anmälan till mötet skickas till info@nyaramstiftelsen.se.

Platser kvar på årlig träff med Ambres förmedling 14-16 augusti

De norska vännerna som skulle arrangera den årlig träffen i Frykenbadens camping den 14-16 augusti, har tyvärr sagt återbud, på grund av de norska restriktionerna. Det innebär att det nu finns platser kvar. Vi räknar med att det ska vara möjligt att genomföra träffen med max 50 personer, som är gränsen för samlingar. Hoppas att du har möjlighet att vara med. Anmälan sker till info@nyaramstiftelsen.se.

Tack för gåvor till Stiftelsen!

Varmt tack till dig som sätter in gåvor till Stiftelsens gåvokonto. Det är så tacksamt och viktigt! Stiftelsen har många utgifter, trots att styrelsen gör vad vi kan för att minska utgifterna. Vi och flera andra i förmedlingen utför mycket ideellt arbete, men din hjälp med pengagåvor behövs också.

Simeno menar att Ambres förmedling kan liknas vid en bank. Citat från Simeno:

“Det är en bank, där vi och framförallt Ambres har satt in en hel del i den banken av kunskap. Jag har satt in en del i den också. Om man nu arbetar får man låna ur banken, men man får betala en viss procent för att använda det, inte för vår skull. Vi behöver inte de pengarna, men ni lever i en värld där ni har skapat att ekonomin är den som styr, oavsett var ni nu är någonstans, i ert privatliv, hemliv eller partnerskap eller familjeliv, affärsvärlden, över huvud taget, så är ni beroende utav den. Men det finns i allt. Det är likadant när man talar om kärlek, där man köper, man betalar, kompromissar och så vidare. Faktiskt gör man det. Man betalar ränta. I vänskap gör man också det.

På sätt och vis, man betalar också för kunskapen, man betalar också för kärleken, fast man inte ser det. Man tror inte det. Självfallet ska det gå tillbaka till banken, en summa.
När man ser på bankens samlade energi, det vill säga bankens pengar, så är det nästan skrämmande läsning. Det är nästan ingenting. Det enda som fortfarande finns är kunskapsmassan. Den kunskapsmassan, det är den som belönas. Det är den som också ska betalas för. Den som använder sig utav den i egen verksamhet, ska också betala för den, men inte bara i första led, utan även i andra, tredje och fjärde led.
Så länge ekonomin existerar, så måste man anpassa sig till den. Det är det ni också måste göra i det här läget.
Att förvalta kunskap är svårt. Att förvalta någonting som borde egentligen genomsyra varje ögonblick i livet är också väldigt svårt.

När man pratar om ekonomi, så pratar man oftast om pengar. Vi ser naturligtvis även den ekonomin. Stiftelsens första syfte var att skapa en ram omkring själva förmedlingen, så att den inte skulle plockas, förvanskas i personliga små ägodelar och till slut så skulle den vara så utblandad att man inte kände igen den.”

Hemsidan

Kom ihåg att gå in på hemsidan nyaramstiftelsen.se. Där hittar du kampanjpriserna på böcker.

Annonsering

Om du vill annonsera som handledare eller massör på Handledarsidan eller om du planerar något framöver som rör Ambres förmedling och vill annonsera, hör av dig till info@nyaramstiftelsen.se.

Frågor om förmedlingen

Har du en fråga till stiftelsen, maila info@nyaramstiftelsen.se

 

***********************

Om du vill hjälpa till och stödja Ambres förmedling använd bankgirokontot för gåvor: Bankgiro 234-6401 Nya Ramstiftelsen eller bankkonto 8336-013091133-2.

På hemsidan går det bra att använda kreditkort för att ge en gåva: https://www.nyaramstiftelsen.se/gavor/

Från utlandet: IBAN: SE7180000833600130911332 BIC: SWEDSESS. Skriv att det är en gåva, förslagsvis: Gåva + namn.
Varmt Tack!

***********************

Kom ihåg att maila till Stiftelsen och inte till Sture direkt!
Sture har också tillgång till den informationen.

Har du frågor om träffar, aktiviteter eller kurser, fråga gärna en kontaktperson. De finns listade på hemsidan: https://www.nyaramstiftelsen.se/kontaktpersoner/

Med önskan om en härlig fortsättning på sommaren!
Styrelsen i Nya Ramstiften genom Annika

Styrelsen för Nya Ramstiftelsen: Annika Waldenström, Borit Åkerberg, Gabriella Gordon, Hans Abrahamsson, Hans Thore Karlsrud/Norge, Marianne Persson, Rolf Gransvik, Sture Johansson.

Om du inte vill ha vidare information från förmedlingen sänd ett mejl till info@nyaramstiftelsen.se och meddela oss.

 

Ladda ned som pdf:   Nyhetsbrev juli 2020

 

Dela detta: