Alla inläggNyhetsbrev

Nyhetsbrev september 2020

Nyhetsbrev från Nya Ramstiftelsen – september 2020

 

Hösten börjar visa sig så sakta, men för de hågade kan badvattnet fortfarande vara välkomnande. Det här nyhetsbrevet handlar främst om tankar från kontaktpersonträffen och den årliga träffen 14-16 augusti, samt ny styrelsemedlem.

Anne-Margrethe Hovet tillträder som ny styrelsemedlem. Vi önskar henne varmt välkommen! Det är roligt att vi nu har två representanter från Norge i styrelsen.

Trettiofem personer trotsade Corona och samlades i Frykenbaden utanför Kil, inför förmedlingens årliga träff den 14-16 augusti. Efter fredagens inledning, då styrelsen informerade om verksamheten under året, ägnades lördag förmiddag åt samtal i mindre grupper. Dagen innan den årliga träffen, var en mindre grupp på plats. Det var kontaktpersonerna för olika områden i Sverige. Många spännande tankar lyftes först på kontaktpersonsträffen och utvecklades vidare i de fortsatta samtalen under den årliga träffen. Se vidare längre ned i Nyhetsbrevet! Tack till alla som deltog med engagemang och idéer!

Vädrets makter stod oss bi, så förutom de inspirerande samtalen uppmuntrade den höga värmen oss till bad i härliga Frykensjön. Se bilden!

Ljudanläggningen som tillhandahölls från campingen visade sig vara gjord för musik och ljudet blev konstigt för tal. Clay och Alfred räddade situationen med att på lördagsmorgonen åka till Karlstad för att hyra en ljudanläggning.

I ett tidigare nyhetsbrev meddelade vi att Simeno framträtt för sista gången. De insåg sen att det blev förhastat och till vår glädje, fick vi på söndag förmiddag en teaching med Simeno. Hon var dock väldigt bestämd på att det här var sista gången hon framträdde officiellt.

“Vi har försökt gång på gång, på olika sätt, att få förmedlingen att rulla, utan gräns, utan slitningar, utan inre slitningar. Enligt ert sätt att se och räkna, så för 3000 år sedan så splittrades förmedlingen med just en inre splittring. Man skulle kunna säga att den dödade sig själv. Det var problem. Det som skedde var att det uppstod en inre kamp, för många egon kämpade, riktlinjerna togs bort, bevarandet försvann. Det lades till mängder av ovidkommande ting i förmedlingen och det dog. Vi inväntade er tid. Efter 3000 av era år var det dags igen. Förutsättningarna var annorlunda, trodde vi. Vi tog över Instrumentet som i sin bakgrund, inte i sin nuvarande bakgrund utan i föregående bakgrunder, var preparerad för det här. Ändå blev det en chock för honom och han ifrågasatte vår existens väldigt kraftfullt. Det som fick honom att vända var ett genidrag av Rameno som också menade det han sa, och jag menar samma sak. ”Ni ska inte tro på det jag säger, ni måste testa det. Men om ert ego står i vägen då kommer testet aldrig att bli fullbordat.“ Simeno 16 augusti 2020

Flera i förmedlingen lägger energin på att kolla upp regler och förutsättningar för en Folkhögskola och vad som krävs av oss. Ambres och även Simeno har pratat om att stiftelsen behöver en samlingsplats. Den behöver inte vara så stor, men en viloplats där man kan komma och vara ett tag. Där kan även folkhögskolan inrymmas.

Nu handlar det om att bygga upp en ekonomi. Glädjande är att förutom bidrag från våra trogna månadsgivare, har det kommit in några större summor, nu även från ett par personer utanför styrelsen, till gåvokontot. Pengarna samlas in för att köpa en fastighet, så småningom. Vi har en lång väg kvar, men processen är igång och det känns lovande för framtiden.

Efter den årliga träffen i år 2020 känns det som en ny fas i förmedlingen.

Simeno om Folkhögskola:

“Om ni tror att det här är hastigt påkommet, så är det en följd av den utveckling som har skett under 35 år. Jag önskar av hela mitt immateriella hjärta att ni tar fatt i det, att ni inte motarbetar det. Utan att ni i stället ser på möjligheten. Inte att det blir subjektiva möjligheter. Att förhärliga mig själv. Utan möjligheten att kunna nå ut.” Simeno 16 augusti 2020

Känner du att ditt hjärta brinner för att manifestera folkhögskolan, hör av dig till
info@nyaramstiftelsen.se.

Hemsidan

Kom ihåg att gå in på hemsidan nyaramstiftelsen.se. Sari och Carita jobbar vidare med att utveckla den.

Annonsering

Om du vill annonsera som handledare eller massör på Handledarsidan eller om du planerar något framöver som rör Ambres förmedling och vill annonsera, hör av dig till info@nyaramstiftelsen.se.

Frågor om förmedlingen

Har du en fråga till stiftelsen, maila info@nyaramstiftelsen.se.

Kom ihåg att maila till Stiftelsen och inte till Sture direkt!
Sture har som stiftare tillgång till mail som kommer till stiftelsen.

 

***********************

Om du vill hjälpa till och stödja Ambres förmedling använd bankgirokontot för gåvor: Bankgiro 234-6401 Nya Ramstiftelsen eller bankkonto 8336-013091133-2.

På hemsidan går det bra att använda kreditkort för att ge en gåva: https://www.nyaramstiftelsen.se/gavor/

Från utlandet: IBAN: SE7180000833600130911332 BIC: SWEDSESS. Skriv att det är en gåva, förslagsvis: Gåva + namn.

Varmt Tack!

***********************

Har du frågor om träffar, aktiviteter eller kurser, fråga gärna en kontaktperson. De finns listade på hemsidan: https://www.nyaramstiftelsen.se/kontaktpersoner/

 

Med kärlek!

Styrelsen i Nya Ramstiften genom Annika

Styrelsen för Nya Ramstiftelsen: Anne-Margrethe Hovet, Annika Waldenström, Borit Åkerberg, Gabriella Gordon, Hans Abrahamsson, Hans Thore Karlsrud, Marianne Persson, Rolf Gransvik. Stiftare: Sture Johansson.

 

Ladda ned nyhetsbrevet som pdf:   Nyhetsbrev september 2020

Dela detta: