Auktion på Stures unika guldring

Auktion på Stures unika guldring

Hösten har klivit in till fullo och med den vintermörkret som omsluter oss. Det ger oss goda möjligheter att gå inåt och samla oss för det vi vill bära vidare.

Som vi har nämnt tidigare har Ambres och Simeno talat om att stiftelsen kommer behöva en samlingsplats, som inte behöver vara så stor, men en viloplats där man kan vara ett tag. Insamlingen fortsätter.

Ett steg i den riktningen är den auktion vi nu presenterar:
Stures unika guldring säljs på auktion.

Vikt 12,67 gram, 18 karat

Utgångspris är 30 000 kronor.

Skicka in ditt bud till info@nyaramstiftelsen.se med ditt namn och mailadress. Du som har budat kommer få besked om budgivningen efter hand.

Sture om ringen:

“Kära vänner!

Det var sommaren 1982. Jag hade länge sugit på en idé på att designa en klackring som innehöll en symbol till Ambres förmedling.

En dag när jag gick förbi en guldsmedsaffär på Gärdet i Stockholm stannade jag upp och gick in. Det visade sig att det var ett ungt par som nyligen öppnat butiken och båda var guldsmeder. Väldigt trevliga unga människor. När jag berättade om min önskan lade båda bort sina verktyg och med genuint intresse lyssnade de på mig. De blev mer och mer entusiastiska och började rita upp olika förslag. Jag ville ha en svarvad kruka med en symbol som visade på ryttarsätet i hjärtat. De tog fasta på mitt förslag och resultatet blev över förväntan. En krukring med en infattad svart diamant som symbol för ryttarsätet.

Jag har haft ringen i snart 40 år.

Jag vill nu lägga ut den på auktion och hälften av intäkterna kommer att gå till Nya Ramstiftelsen som också står för auktionen. Garanterat den enda ringen i universum med det utseendet.” Sture

 

Dela detta: