Öppet hus – i sagans tecken

När:
11 mars, 2018 kl. 15:00 – 17:00
2018-03-11T15:00:00+01:00
2018-03-11T17:00:00+01:00
Var:
Nya Krukan
Galtabäcksvägen 16
Bromma
Pris:
Gratis

Öppet hus – i sagans tecken

Ambres har många gånger talat om hur viktigt det är att barn får höra sagor som de kan behålla genom livet och hur viktigt det är också för oss vuxna. I flera kurser med Ambres har vi själva fått skapa sagor tillsammans och sedan fått spela upp för varandra med mycket lyckat resultat.

Många sagor har också ett starkt esoteriskt innehåll som man inte tänkte på när man som barn läste sagan, men som blir alltmer uppenbart ju äldre man blir och ju mer man fått höra av Ambres.

I staden Marrakesh i Marocko finns ett torg som heter Djemaa el Fnaa. Det kallas även för Sagoberättarnas torg. Där berättar professionella sagoberättare sagor för de som vill lyssna dagarna igenom. Mycket intressant, förutsatt att man kan arabiska.

Min tanke är att försöka åstadkomma något liknande på lokalen med viss regelbundenhet. Jag tänkte inleda. Det finns en fantastisk sagoskatt som heter Tusen och en Natt. Den läste jag för mina barn när de var små, och det har verkligen varit uppskattat. Söndagen den 11 mars mellan kl 15-17 tänkte jag läsa upp några av dessa sagor med – som jag tycker – extra stort och intressant esoteriskt innehåll, och jag kommer att koncentrera mig på några fantastiska sagor som de flesta vanligen inte känner till eftersom Walt Disney har missat dem. Det finns sagor så det räcker för 2 timmar minst. För tusen och en natt noga räknat.

Kom och lyssna och tag gärna med er en egen saga som ni vill berätta!
Kaffe kommer att finnas tillgängligt.

Tid: söndag 11 mars kl 15:00 – 17:00

Plats: Nya Krukan, Galtabäcksvägen 16, Bromma

Hälsningar
Bengt Johansson

Dela